!
!
 
cascinaroccamolino, esterna02
 
Franco Molino

 

 
  

DE GESCHIEDENIS VAN  DE MOLINO WIJNKELDER

Gelegen in het centrum van het wijnbouwgebied van Barolo is Franco Molino een oude wijnmakerij, waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren veertig. Toen de grootvader, tijdens een van zijn zakenreizen, de heuvels van de Langhe ontdekte: hij was zo enthousiast dat hij besloot om naar La Morra te verhuizen. Met het hele gezin vestigde hij zich in het kleine dorpje (La Morra), waar hij de boerderij CASCINA ROCCA kocht met verschillende percelen wijngaard.

Nu beheert de Wijnboerderij Franco Molino ongeveer 10 hectare wijngaarden, allemaal gelegen in het Barolo productiegebied. De wijngaarden zijn: Bricco Zuncai en Vigna Sarmassa (Barolo), Rocche dell'Annunziata en Bricco Rocca (La Morra), Villero (Castiglione Falletto).

DE WIJNGAARDEN

De wijnen van Franco Molino uitsluitend afkomstig van druiven uit de wijngaarden, gelegen in de meest prestigieuze delen van het grondgebied van de Barolo: "Bricco Zuncai" en "Sarmassa" in de stad van Barolo, "Rocche dell 'Annunziata" en "Bricco Rocca "in La Morra," en Villero "in Castiglione Falletto. De structuur en de aard van het terrein, hun positie, ligging ten opzichte van de zon en een gunstig microklimaat zijn fundamentele vereisten voor het bereiken van grote wijnen. De verschillende wijngaarden worden met zorg en aandacht beheerd, geavanceerde technologie├źn worden gebruikt voor de teelt van de wijnstok en men kent een groot respect voor traditie. Op de 10 ha wijngaarden worden alleen autochtone wijnrassen geteeld: Nebbiolo, Dolcetto, Barbera en Favorita.